پراید

واتر پمپ پراید سوخت آما

از {{model.count}}

واتر پمپ پراید سوخت اما

تعداد
نوع
680,000 تومان
محصول مورد نظر موجود نمی‌باشد.
  • {{value}}
مقایسه
کمی صبر کنید...

واتر  پمپ را بیشتر بشناسید.در این مقاله قصد داریم شما را با یکی دیگر از قطعات  مهم درون کاپون خودرو یعنی واتر پمپ آشنا کنیم.واتر پمپ وظیفه پمپ کردن اب  رایداتور را برعهده دارد.با ما همراه باشید تا بیشتر با واتر پمپ این قطعه  مهم اشنا شویم.یکی  از اجزای سیستم خنک کننده موتور خودرو واتر پمپ است. این قطعه به صورت  مداوم مایع رادیاتور را به سمت موتور خودرو پمپاژ می‌کند تا از بالا رفتن  حرارت موتور در هنگام کار کردن جلوگیری نموده و مانع جوش آوردن موتور گردد.  موتور خودرو به هنگام کارکردن، دمای بسیار بالایی در حدود 2500 درجه  سانتی‌گراد از خود تولید می‌کند. جهت کارکرد بهینه، دمای موتور باید در  محدوده 90 تا 95 درجه سانتی‎‌گراد نگه داشته شود.

ارسال فوری

ارسال فوری

از طریق تیپاکس
قیمت شگفت‌انگیز

قیمت شگفت‌انگیز

تا سقف 20% تخفیف
تضمین اصالت کالا

تضمین اصالت کالا

همراه با گارانتی معتبر
نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی

خرید مطمئن

اساس کار واتر پمپ چگونه است:

واتر پمپ چگونه کار می کند

با  هر بار روشن شدن موتور، واتر پمپ نیز شروع به کار کرده و مایع درون  رادیاتور را به سمت موتور پمپاژ می‌نماید و مایعی که حاوی آب و ضدیخ است،  درون سرسیلندر و پوسته موتور به گردش درمی‌آید. حرارت موتور جذب مایع شده و  در نتیجه دمای آن بالا می‌رود که برای خنک شدن باید به رادیاتور باز گشته  تا پس از  خنک شدن، مجدداً به سمت موتور بازگردد.

چون  وظیفه واتر پمپ برقراری گردش دائمی آب در موتور است تا زمانی که موتور  خودرو روشن است باید کار کند، معمولاً کارخانه‌های سازنده، آن‌ها را با طول  عمر بالا می‌سازند. البته ممکن است برخی از واتر پمپ‌ها زیاد عمر نکنند و  از آنجایی که خرابی این قطعه از خودرو، مشکلات متعددی از جمله خرابی واشر  سرسیلندر و موتور خودرو را به دنبال دارد در نتیجه باید سریعاً به تعمیر یا  تعویض آن اقدام نمود.

بهترین زمان تعویض واتر پمپ چه زمانی است:

واتر پمپ خودرو

واتر  پمپ معمولاً به وسیله تسمه تایم حرکت می‌کند اما گاهی تسمه کمکی که به  پولی سر واتر پمپ متصل است موجب حرکت آن می‌شود. به همین دلیل تعمیرکاران  خودرو معمولاً پیشنهاد می‌کنند که با هر بار تعویض تسمه تایم، واتر پمپ نیز  تعویض گردد، چون دسترسی به هر دو قطعه سخت و هزینه تعویض آن بسیار بالاست.

اگر  به خرابی واتر پمپ رسیدگی نشود موجب ایجاد خسارت و خرابی در واشر سرسیلند و  موتور خودرو خواهد شد، بنابراین بهتر است علائم خرابی واتر پمپ را بشناسیم  و با بررسی آن از ایجاد هزینه‌های گزاف تعمیرات واشر سر سیلند و موتور  خودرو جلوگیری نماییم.

علائم خرابی واتر پمپ چیست

واتر پمپ چگونه کار می کند

برای  تشخیص خرابی واتر پمپ چندین علامت وجود دارد که توجه به آن‌ها بسیار ضروری  بوده و می‌تواند تضمینی برای عملکرد صحیح موتور و عدم تحمیل هزینه‌های  زیاد تعویض و تعمیر گردد.

1.     نشتی آب یا ضدیخ از زیر خودرو:

اگر  خودروی شما نشتی آب یا ضدیخ دارد به احتمال زیاد واتر پمپ خودرو نیاز به  تعمیر یا تعویض دارد. برای اطمینان از نشتی می‌توانید یک تست ساده انجام  داد.

شب  هنگام پس از خاموش کردن خودرو در پارکینگ، یک تکه مقوای رنگ روشن دقیقاً  زیر واتر پمپ قرار دهید (چون ممکن است نشتی از مخزن رادیاتور، واشرها، مخزن  بخاری و یا خود رادیاتور نیز باشد) و صبح قبل از روشن کردن خودرو مقوا را  چک کنید. اگر روی مقوا اثری از قطرات آب یا لکه سبز رنگ (که نشان‌دهنده  نشتی ضدیخ است) بود، باید اقدام به تعویض واتر پمپ خودرو کنید.

البته  این نکته را باید توجه داشت که دیدن چند قطره آب در زیر خودرو در یک روز  گرم تابستان ممکن است به دلیل کارکرد کولر خودرو باشد و دلیلی بر خرابی و  نشتی واتر پمپ نیست.

چنانچه  نشتی آب از واترپمپ بود باید به این نکته حیاتی توجه نمایید که در چنین  مواقعی به دلیل خروج زیاد آب، امکان تخلیه آب رادیاتور وجود دارد پس همواره  ظرفی پر از آب با خود به همراه داشته باشید تا در صورت تخلیه رادیاتور،  مجددا آن را پر نمایید.

 

2.     مشاهده نشتی قطرات آب یا بخار آب در اطراف واتر پمپ:

اگر اطراف واتر پمپ قطرات آب یا بخار آب مشاهده نمودید به احتمال زیاد یک نشتی وجود دارد که باید به آن رسیدگی شود.

3.     خوب کار نکردن کولر خودرو:

اگر کولر خودروی شما خوب خنک نمی‌کند و کارکرد آن با مشکل روبروست بهتر است واتر پمپ خودروی خود را بررسی نمایید.

4.     روشن شدن چراغ هشدار دمای آب:

توجه  داشته باشید اگر واتر پمپ کار خود را به درستی انجام ندهد یا نشتی داشته  باشد موتور خنک نخواهد شد درنتیجه آمپر دمای آب بالاتر از میزان معمول رفته  و چراغ هشدار آب روشن خواهد شد.

 

5.     شنیدن  صدای ساییدگی از داخل موتور خودرو: هنگامی که کاپوت ماشین بالاست به صدای  موتور گوش کنید، اگر مقدار کمی صدای ساییدگی شنیده شد، می‌تواند نشان از  خرابی واتر پمپ باشد؛ هرچند تشخیص این امر شاید برای شما چندان ساده نباشد  ولی پس از چند سال رانندگی، به راحتی این صدا را متوجه خواهید شد.

نحوه برطرف کردن نشتی واتر پمپ

نشتی  مربوط به واتر پمپ از دور پوسته، دور شفت مرکزی واتر پمپ و دور شیلنگ رفت و  برگشت اتفاق می‌افتد. اگر نشتی از شیلنگ باشد می‌توان مکان نشتی را پیدا  کرد و راه آن را مسدود کرد اما اگر نشتی از داخل واتر پمپ باشد حتما باید  واتر پمپ را باز نموده و آن را بررسی کنیم. اگر نشتی از پوسته واتر پمپ بود  می‌توان با چسب موقتا آن را آب بندی کرد و بعدا نسبت به تعویض آن اقدام  کرد. اگر نشتی از شفت مرکزی واتر پمپ باشد بهتر است آن را تعویض کنیم.

در  برخی مواقع هیچ دلیل و یا علامتی مبنی بر خرابی واتر پمپ وجود ندارد، اما  با این حال آب رادیاتور بیش از حد داغ می‌شود و بخار از کنار درب رادیاتور  بیرون می‌آید. در اینجا واتر پمپ هیچ مشکلی نخواهد داشت، چون درب رادیاتور  به گونه‌ایی طراحی شده است که فشار اضافی را دفع می‌کند تا به قسمت‌های  دیگر آسیب وارد نشود.

ذکر  این نکته خالی از لطف نیست که یکی دیگر از عوامل جوش آوردن موتور خودرو که  بسیار حائز اهمیت است، کم بودن میزان آب و ضدیخ داخل رادیاتور است. اگر با  کمبود میزان مایع داخل رادیاتور مواجه شدید باید به آن آب و یا مخلوط  مساوی آب و ضدیخ اضافه کنید اما توجه داشته باشید در هنگام اضافه کردن مایع  به رادیاتور باید موتور کاملا سرد شده باشد، اگر موتور داغ باشد و آب  اضافه کنید به دلیل اختلاف دمای زیاد، به پوسته سیلندر آسیب وارد می‌شود و  پوسته سیلندر ترک می‌خورد. مراقب باشید هیچ گاه از ضدیخ به تنهایی در  رادیاتور استفاده نکنید چون ممکن است بیش از حد داغ شده و مطابق توضیحات  فوق به خودرو آسیب رساند.

دیدگاه خود را بنویسید

  • {{value}}
این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...