کمک فنر خودرو (Shock absorber) بخشی مهم از سیستم تعلیق خودرو به حساب می آید که بدون وجود آن رانندگی سخت و حتی خطرناک است. یکی از دلایل عدم پایداری خودرو و تکان های شدیدی که در هنگام رانندگی کردن احساس می کنید به همین کمک فنرها مربوط می شود.خوشبختانه برخلاف سایر قطعات فنی خودرو، بررسی و تشخیص خرابی کمک فنر از عهده شما نیز بر می آید. بنابراین، بهتر است پیش از اینکه یک خرابی ساده هزینه زیادی روی دست شما بگذارد به سراغ خودروی خود بروید و نگاهی به کمک فنرهای آن بیاندازید.
کمک فنر وظیفه کاهش لرزش های خودرو در مسیرهای ناهموار را برعهده دارد. بنابراین عملکرد کمک ها تاثیر مستقیمی بر کیفیت رانندگی ما و طول عمر سایر قطعات خودرو نظیر چرخ ها، فنرها، بلبرینگ ها، جعبه فرمان، گیربکس و دیفرانسیل دارد.
قطعه ای که مانع از جمع شدن سریع فنرها می شود کمک فنر است. در مقابل هنگامی که خودرو با سرعت کمی از روی یک سرعت گیر عبور می کند، کمک فنرها به فنر اجازه جمع شدن را می دهند.
بنابراین می توان گفت که کمک فنر نوسان گیر خودروی شماست و اگر دوست دارید که یک رانندگی نرم و آرام داشته باشید باید حسابی به کمک فنرهای عقب و جلوی خودروی خود اهمیت دهید.
انواع کمک فنر ماشین:
کمک فنرها انواع مختلفی دارند که هر کدام به توجه به وزن، اندازه و نوع کاربری خودرو مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال خودروهای سواری معمولا از کمک فنر کوچک و نرم هیدرولیکی و گازی-بادی برخوردارند تا کمترین ضربه به اتاقک خودرو منتقل شود. از سوی دیگر خودروهای باری که وزن زیادی را باید تحمل کنند از کمک فنرهای سفت و خشک تری بهره می برند.
علائم خرابی کمک فنر خودرو چیست؟
1- تغییر ظاهری: در صورتی که بر اثر اعمال ضربات مختلف به خودرو نظیر تصادفات، کمک فنرها تغییر ظاهری بدهند، با نگاه به کمک فنر ها و تشخیص تغییر در ظاهر آن ها می توان بروز ایراد در این بخش را تشخیص داد. مشاهده افتادگی در یکی از چهار گوشه خودرو نیز می تواند نشان دهنده خرابی کمک فنرها باشد.
2- نشتی: سیال روغنی باید در کمک فنرها وجود داشته باشد اما در صورت مشاهده نشتی در کمک فنرها، حتما باید آن ها تعویض شوند.
3- تکان های نامتعارف: اگر در جاده های هموار تکان های غیر عادی در خودرو مشاهده شود یا در هنگام ترمز زدن قسمت جلو خودرو به مقدار زیادی به سمت پایین حرکت کند یا به اصطلاح شیرجه بزند نشان دهنده خرابی کمک فنرها است.
4- رقصیدن چرخ ها: اگر در حین عبور از پستی بلندی ها چرخ ها به طور دائم به سمت بالا یا پایین برود و به عبارتی بازی محورها و چرخ ها بیشتر شود این پدیده نشان دهنده خرابی کمک فنرها است.
5- کشیده شدن به یک سمت: اگر خودرو به یک سمت کشیده شود ممکن است یکی از عوامل آن خرابی در سیستم تعلیق شامل تایرها، فنرها و کمک فنرها باشد و باید این موارد توسط تعمیرکار مجرب بازدید شود.
6- فرسودگی نامتعارف تایرها: در صورتی که تایرها به صورت غیرعادی فرسوده شوند نشانگر بروز عیب در سیستم تعلیق به خصوص در کمک فنرها است.
7- صدای اضافه: خرابی کمک فنر می تواند باعث ایجاد صدای تقه مانندی در هنگام عبور از دست اندازها شود به صورتی که شنیدن این صدا کاملا واضح خواهد بود. یکی از موارد ایجاد این صدا می تواند ناشی از شل شدن پیچ نگهدارنده کمک فنر در جای خود باشد.
شما میتوانید در سایت ما www.yadakybazar.com انواع کمک فنر های جلو و عقب شرکت عظام برای انواع خودرو های سواری سایپا و ایرانخودرو را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت خریداری فرمایید.